onsdag 2 mars 2016

Spekulativa köp i februari: Rio Tinto samt Iconix Brand Group + ökningar

Så var det dags igen då, det är inte lätt att försöka följa egna regler man satt upp åt sig. Så jag hittade på en ny regel att jag får lite spekulera också och "krydda" portföljen med typ 5-10% av värdet.

Stötte i misstag på aktien Iconix Brand Group, som då äger en del brands och tjänar pengar på det. Aktien har slagits ner rejält då dom undersöks av SEC hur dom behandlat sina joint ventures samt ska omförhandla lån. Dom har fått en ny CEO som lyckats sälja Marvel Entertainment till Disney, och företaget visar vinst. Gick in med ett par tusenlappar till ett snittpris av 7.68$, ser det som en ganska säker trisslott som borde gå till 15-20$. Om den stiger så mycket blir man såklart sur över att man inte gick in med mera pengar...

Läste om engelska "dividend aristocrats", och stötte då på Rio Tinto som också handlas som ADR på New York börsen. Aktien har slagits ner lite för mycket och ledningen har beslutat att nästan halvera utdelningen för att få mera krut i kassan: utdelningen var runt 7% då så är ok med ca 3.5% (efter halveringen). Satt och tittade på aktien efter utdelningen, och den började dra iväg så gick in lite till ett pris på 26.99$.

Sedan så ökade jag lite i ett antal aktier pga låga courtaget i Nordnet - antar man kan kalla det nästan dripping? Ökade i BBL för 19.38$, HCP för 26.52$, OKE 21$ samt WPC 53.5$.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar