fredag 9 oktober 2015

Teekay Corp och lite Oneok & Procter & Gamble på casinomarknad

Vad lätt det är att glömma att skriva upp vad man köper.

- i början av september köpte jag ett par (3 för att vara exact) PG aktier till ett pris av 68.3$/st för att sänka medelpriset i positionen som jag öppnade i Augusti.
- jag fyllde på med ett par aktier i Oneok Inc 33.24$/st i slutet av oktober, för att få se den rasa ner till närmare 30$ och nu vara upp i nästan 40$. Oneok är som helhet fortfarande nästan 12% på minus värdemässigt, men utdelningarna rullar in och enligt management ska utdelningen vara säker

I slutet av september gjorde jag också ett litet köp i Teekay Corp. Teekay Corp fungerar som GP (General Partner) för Teekay Tankers,  Teekay LNG Partners samt Teekey Offshore Partners. Dom har ändrat på hur dom jobbar finansiellt i GP och höjde utdelningen rejält samt anser att dom kan höja utdelningen 15-20% per år dom följande åren. Bl.a. säger dom också att dom har fast pris på sina kontrakt så oljepriset har inte påverkat deras kassaflöden (läste igenom deras Confernce call Q2/2015 på Seeking Alpha) och då aktiepriset var på samma nivå som år 2012 med betydligt högre utdelning (0.32$ 2012 mot 0.55$ nu) så tyckte jag att utdelningen på nästan 7.3% var för intressant för att passa: lyckades få igenom en köporder på 29.77$/st, önskar bara att man haft mera pengar att köpa för.

Har också läst Dividends still don't lie (av Kelley Wright), och en del av tankarna i boken speglar det som jag också funderat på: enligt boken så seglar utdelningsaktierna mellan "undervalue" (hög utdelning, t.ex. EMR 4%) samt "overvalue" (låg utdelning, t.ex. EMR 2%) och det lönar sig att försöka byta aktier då priset närmar sig gränserna - dock har varje aktie egna gränser, dvs det finns inget universalt gränsområde. Har lite samma tankar själv: 2% utdelning är låg, så tror också att jag skulle sälja EMR vid den gränsen och byta till något som ger högre avkastning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar