måndag 27 juli 2015

Öppnat position i Emerson Electric

I USA har ganska många utdelningsaktier gått ner i pris nu eftersom det förväntas att FED börjar höja räntorna. En aktie som finns med på "Dividend Champions" listan med 58 år av höjd utdelning är Emerson Electric. EMR har kommit ner ganska mycket på senare tid, och är i mitt tycke attraktivt värderat med P/E på 13.3 (5 års medel: 20.2), P/S 1.5 (5 års medel: 1.8) samt en direktavkastning på 3.6% (5 års medel: 2.7%, medeltalen hämtades från Morningstar).

Jag plockade i siffrorna i DDM tabellen och satte in 10% discount rate samt 7% tillväxt på utdelningen: fick som rekommenderat värde 67.05$, vilket EMR är klart under. Med en tillväxt på 6% på utdelningen så är priset 50.21$. EMR delar ut ca 50% av vinsten och enligt Morningstar förutspås företaget växa ca 8%/år framöver så tror att 7% utdelningsökning är möjlig.

För mitt första köp fick jag ett GAV på 53$/aktie - marknaden ser väldigt dyster på EMR för ögonblicket så den kan gå ner mera, men är också lite rädd för att aktien rusar upp så tog det säkra före det osäkra och öppnade en position.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar